Spelen

Spelletjes spelen doe je bij SPEEL! Bleiswijk. In onze winkel kun je allerlei soorten spellen spelen, voor groot en klein. Even snel tussendoor of er echt voor gaan zitten. In de spellenkast in onze koffiecorner staan de spellen op leeftijd gesorteerd. Onze medewerkers zijn altijd bereid om een spel uit te leggen. Kijk ook eens naar de mogelijkheden om met een groepje je verjaardag bij ons te vieren. En dan volgt nu een selectie uit onze spellenkast, ook wel onze ‘menukaart’:

 

Qwixx Pas op! Erg verslavend

Bij Qwixx ben je allemaal elke beurt aan het spelen. Door het gooien met dobbelstenen maak je getallencombinaties, die je in één van de vier rijen kunt afstrepen. Je moet de getallen van links naar rechts afstrepen. Je mag wel getallen overslaan, maar dan mag je ze later niet meer afstrepen. Is het jouw beurt, maar kun je niks meer afstrepen? Oeh, dan krijg je strafpunten. Aan het eind van het spel geldt: Hoe meer getallen je in een rij hebt afgestreept, hoe meer punten. Liever een tandje uitdagender? Probeer dan Clever!

Aantal spelers: 2-5
Duur: 15 min
Leeftijd: 8+

Punto ­Een mini-kaartspel dat je in 1 minuut leert

Om beurten leg je kaarten in het speelveld om in jouw kleur 4 op een rij te krijgen. Je kan je tegenstander lekker dwarsbomen, omdat je jouw kaarten niet alleen naast uitgespeelde kaarten, maar soms ook op die van je tegenstander kunt leggen. Het speelveld mag alleen nooit groter worden dan 6 bij 6 kaarten, dus let op! Voor je het weet kun je jouw plan niet meer uitvoeren, omdat er geen ruimte meer voor is.

Aantal spelers: 2-4
Duur: 5-10 min
Leeftijd: 8+

Machi KoroDobbel je naar jouw wereldstad!

Jij bent de burgemeester van de stad en wil als eerste 4 grote bezienswaardigheden bouwen. Hiervoor moet je eerst je stad uitbreiden. De gebouwen die je bouwt, zorgen voor inkomsten. Het ene gebouw alleen in jouw beurt, sommige gebouwen ook in andermans beurt. Het kan zelfs gebeuren dat tegenstanders jou moeten betalen als ze in jouw koffiezaak zitten te genieten van een lekker stukje taart. Snelle korte beurten, waarbij je ook moet opletten in andermans beurt, maken dit spel echt een aanrader.

Aantal spelers: 2-4
Duur: 30 min
Leeftijd: 8+

UbongoDraai de zandloper om en puzzelen maar!

De zandloper wordt omgedraaid… Pak snel de puzzelstukjes die horen bij jouw opdracht en los de puzzel op. Doe jij dat het snelst? Dan krijg je daarvoor een passende beloning. Spannend spel voor jong en oud, waarvan we heel veel varianten in de kast hebben staan. Spelen maar!

Aantal spelers: 1-4
Duur: 25 min
Leeftijd: 8+

Sushi GoWord jij een echte sushi chef?

Kies één kaart uit de sets kaarten die elke beurt worden doorgegeven. Speel deze kaart uit en maak zo een kleurrijke maaltijd. Elke Sushi kaart levert op een andere wijze punten op. Voor Maki-rollen krijg je alleen punten als je er de meeste van hebt, wasabi scoort alleen in combinatie met andere kaarten. En de heerlijke pudding kan aan het eind nog bonus of strafpunten opleveren. Elke beurt doet iedereen mee, wat het een lekker vlot spel maakt zonder dat je op anderen zit te wachten.

Aantal spelers: 2-5
Duur: 15 min
Leeftijd: 8+

Het Verboden EilandSpeel mét (niet tegen) elkaar!

Het is een race tegen de klok om de vier schatten te vinden, want elke ronde stroomt er een nieuw deel van het eiland onder. Heb je ze gevonden, vlucht dan snel terug naar de helikopter voordat het te laat is. Dit is één van de leukste zogeheten coöperatieve spellen. In dit soort spellen sta je niet tegenover elkaar, maar moet je juist samen spelen. Ieder heeft een eigen rol en overleg en samenwerking is nodig om niet van het spel te verliezen.

Aantal spelers: 2-4
Duur: 30 min
Leeftijd: 10+

Memoarrr!Memory met een twist, een hele leuke twist

Door de dichte mist, probeer jij naar je schip te komen. Als je aan de beurt bent, draai je een tegel om die overeenkomt met het dier of landschap van de kaart die daarvoor door je tegenstander is omgedraaid. Lukt je dat, dan speel je verder. De speler die het langst deze afvalrace volhoudt, wint de ronde en krijgt de schat. De tegels worden teruggedraaid, maar blijven wel op dezelfde plek liggen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Aantal spelers: 2-4
Duur: 15 min
Leeftijd: 8+

Ticket to Ride (Europa) – All Aboard!

Verzamel kaarten om sporen te kunnen leggen en probeer zo je geheime opdrachten te vervullen. Pas op dat je niet gedwarsboomd wordt door een tegenstander, die wellicht hetzelfde spoor wil bouwen. In onze kast hebben we verschillende varianten van Ticket to Ride, waaronder een verkort demospel om kennis te maken met deze klassieker.

Aantal spelers: 2-5
Duur: 30-90 min
Leeftijd: 8+

RegenwormenPik de juiste scores om te winnen

Dobbel om zo’n hoog mogelijke scoren te behalen, maar pas op, overmoed wordt afgestraft! Kies elke beurt een getal en leg alle dobbelstenen die dat getal tonen opzij. Tel nu de opzij gelegde dobbelstenen op, kies je voor deze score of probeer je een hogere te halen? Maar let op: eerder gekozen getallen mag je niet meer opzij leggen. Als je alleen nog getallen gooit die je al eerder opzij hebt gelegd, eindig je deze beurt met lege handen.

Aantal spelers: 2-7
Duur: 20 min
Leeftijd: 8+

SantoriniPrachtig spel, gelijk te spelen

Het doel is om een toren te bouwen en jouw god daar bovenop te krijgen. Je kan echter maar één verdieping per keer omhoog klimmen en je tegenstander ligt continue op de loer om je te dwarsbomen door de bovenste verdieping te blokkeren. Denk vooruit en wees je tegenstander te slim af. Je kunt het spel ook spelen met de godenkaarten, waarbij elke speler een kaart krijgt met een bijzondere eigenschap. Dit maakt het spel keer op keer net even anders.

Aantal spelers: 2-4
Duur: 30 min
Leeftijd: 10+

Patchwork (Light)Simpele regels, verdraaid tactisch

In Patchwork werk je één tegen één aan een lapjesdeken. Het verkrijgen van lapjes doe je met knopen en tijd. De speler die achteraan staat in tijd, mag als volgende kiezen. De tactiek zit hem erin dat je op deze manier in de hand hebt wanneer je weer aan de beurt bent. Ga je over een knoop heen op het tijdsspoor, ontvang je evenveel knopen als er op jouw deken liggen. Deze kun je daarna weer besteden om nieuwe lapjes te kopen. Eenmaal geplaatste lapjes mag je trouwens nooit meer verplaatsen.

Aantal spelers: 2
Duur: 30 min
Leeftijd: 6+

BerenparkPuzzelen met beren

Ontwerp je eigen berenpark in dit mooie puzzelspel van 999 Games. Zodra je een tekeningetje op je bord hebt bedekt, krijg je een nieuw puzzelstukje voor een volgende beurt. Breid je park steeds verder uit en scoor zoveel mogelijk punten.

Aantal spelers: 2-4
Duur: 30 min
Leeftijd: 8+

Istanbul Het DobbelspelWelkom op de bazaar!

Bereid je voor op een handelsrace! Wees je concurrenten te slim af door als eerste de felbegeerde robijnen te verzamelen. Je assistenten helpen je met het verzamelen van geld en handelswaren. Investeer in betere eigenschappen of bespaar op de kosten voor het kopen van robijnen. Met een beetje geluk en de juiste strategie, word jij de winnaar!

Aantal spelers: 2-4
Duur: 30 min
Leeftijd: 8+

Perudo Lekker bluffen

Iedereen werpt de dobbelstenen en de speler die de laatste keer een dobbelsteen heeft verloren, doet een bod. Als de volgende speler in beurtvolgorde hier niets achter zoekt, moet hij overbieden. Ruik je onraad en accepteer je het bod niet, dan tilt iedereen zijn dobbelbeker op en wordt er geteld. Heeft de vorige speler de waarheid gesproken, dan verliest de speler die dit betwistte een dobbelsteen. Is het onjuist (heeft de speler niet de dobbelstenen die hij zei te hebben), dan verliest de bieder zelf een dobbelsteen. Wie houdt zijn dobbelstenen over en blijft het langste spelen? Een fantastisch blufspel!

Aantal spelers: 2-6
Duur: 20 min
Leeftijd: 8+

Scroll naar boven