In onze winkel kunt u spellen spelen. In de kast in de koffiecorner staan de spellen op leeftijd gesorteerd. Voor zowel klein als groot staan er spellen. De medewerkers zijn altijd bereid om een spel uit te leggen. Om te laten zien welke spellen u bij ons kunt komen spelen hebben we hier een selectie uit onze spellenkast:

Qwixx Pas op! Verslavend spel

Bij Qwixx speelt iedereen elke beurt mee. Door het gooien met dobbelstenen maak je getallencombinaties, die je in één van de vier rijen kunt afstrepen. Je moet de getallen van links naar rechts afstrepen. Je mag wel getallen overslaan, maar dan mag je ze later niet meer afstrepen. Is het jouw beurt, maar kun je niks meer afstrepen? Oeh, dan krijg je strafpunten. Aan het eind van het spel geldt: Hoe meer getallen je in een rij afstreept, hoe meer punten. Probeer ook eens: Clever, 21 of Qwinto

Aantal spelers: 2-5
Duur: 15 min
Leeftijd: 8+

Punto ­Een mini-kaartspel dat in 1 minuut uit te leggen valt.

Om beurten leg je kaarten in het speelveld om in jouw kleur 4 op een rij te krijgen. Je kan je tegenstander lekker dwarsbomen, omdat je jouw kaarten niet alleen naast uitgespeelde kaarten, maar ook op die van je tegenstander kunt leggen als die hoog genoeg is. Het speelveld mag alleen nooit groter worden dan 6×6 kaarten, dus let op! Voor je het weet kun je jouw plan niet meer uitvoeren, omdat er geen ruimte meer voor is.

Aantal spelers: 2-4
Duur: 5-10 min
Leeftijd: 8+

Machi KoroDobbelplezier tijdens het bouwen van jouw wereldstad!

Jij bent de burgemeester van de stad en spaart om als eerste 4 grote bezienswaardigheden te bouwen. Hiervoor moet je eerst je stad uitbreiden. De gebouwen die je bouwt, zorgen voor inkomsten. Het ene gebouw alleen in jouw beurt, sommige gebouwen ook in andermans beurt of het kan zelfs gebeuren dat de tegenstander jou moet betalen als hij in jouw koffiezaak zit te genieten van een lekker stukje taart. Snelle korte beurten, waarbij je ook moet op letten in andermans beurt, maken dit spel een aanrader.

Aantal spelers: 2-4
Duur: 30 min
Leeftijd: 8+

UbongoDraai de zandloper om en puzzelen maar!

De zandloper wordt omgedraaid… Pak snel de puzzelstukjes die horen bij jouw opdracht en los de puzzel op. Doe jij dat het snelst? Dan krijg je daarvoor een passende beloning. Spannend spel voor jong en oud! We hebben heel veel varianten in de kast staan!

Aantal spelers: 1-4
Duur: 25 min
Leeftijd: 8+

Sushi GoWord jij een echte sushi chef!

Kies een kaart uit de sets kaarten die elke beurt worden doorgegeven. Speel deze kaart uit en maak zo een kleurrijke maaltijd. Elke Sushi kaart levert op een andere wijze punten op. Voor Maki-rollen bijvoorbeeld alleen als je er de meeste hebt, wasabi alleen in combinatie met andere kaarten. En de heerlijke pudding kan aan het eind nog bonus of strafpunten opleveren.   Elke beurt doet iedereen mee, wat het een lekker vlot spel maakt.

Aantal spelers: 2-5
Duur: 15 min
Leeftijd: 8+

Het Verboden EilandSpeel niet tegen, maar met elkaar!

Het is een race tegen de klok om de vier schatten te vinden, want elke ronde stroomt er een nieuw deel van het eiland onder. Heb je ze gevonden, vlucht dan snel terug naar de helikopter voordat het te laat is. Dit is één van de leukste zogeheten coöperatieve spellen. In dit soort spellen speel je met elkaar tegen het spel. Ieder heeft een eigen rol en overleg en samenwerking is nodig om niet van het spel te verliezen.

Aantal spelers: 2-4
Duur: 30 min
Leeftijd: 10+

Memoarrr!Memory met een twist. Een hele leuke twist

Door de dichte mist, probeer jij naar je schip te komen. Als je aan de beurt bent, draai je een tegel om die overeenkomt met het dier of landschap van de kaart die ervoor door je tegenstander is omgedraaid. Lukt je dat, dan speel je verder. De speler die het langst deze afvalrace volhoudt, wint de ronde en krijgt de schat. De tegels worden teruggedraaid, maar blijven wel op dezelfde plek liggen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Aantal spelers: 2-4
Duur: 15 min
Leeftijd: 8+

 Ticket to RideAll Aboard!

In de kast hebben we verschillende varianten, waaronder een verkort demospel om kennis te maken met deze klassieker. Verzamel kaarten om sporen te kunnen leggen en probeer zo je geheime opdrachten te vervullen. Pas op dat je niet gedwarsboomd wordt door je tegenstander die wellicht hetzelfde spoor wil bouwen.

Aantal spelers 2-5
Duur: 30-90 min
Leeftijd 8+

RegenwormenPik de juiste scores om te winnen

Dobbel om zo’n hoog mogelijke scoren te behalen, maar pas op! Overmoed wordt afgestraft. Leg elke beurt dezelfde getallen opzij en tel ze op. Kies je voor deze score of probeer je een hogere te halen? Maar let op: eerder gekozen getallen mag je niet meer opzij leggen.

Aantal spelers: 2-7
Duur: 20 min
Leeftijd 8+

SantoriniPrachtig spel, gelijk te spelen

Het doel is om een toren te bouwen en jouw god daar bovenop te krijgen. Je kan echter maar één verdieping per keer omhoog klimmen en je tegenstander ligt continue op de loer om je te dwarsbomen door de bovenste verdieping te blokkeren. Denk vooruit en wees je tegenstander te slim af. Het spel kan ook worden gespeeld met godenkaart, waarbij elke speler een kaart krijgt met een bijzondere eigenschap.

Aantal spelers: 2-4
Duur: 30 min
Leeftijd: 10+

Patchwork (light)Simpele regels, verdraaid tactisch

In patchwork moet je een deken maken met lapjes. Eenmaal geplaatst mag je die niet meer verplaatsen. Een lapje moet je betalen met knopen en tijd. De speller die achter staat in tijd mag een volgend lapje uitkiezen. En ga je over een knoop heen op het tijdsspoor, ontvang je evenveel knopen als op je deken liggen.

Aantal spelers: 2
Duur: 30 min
Leeftijd: 6+

BerenparkPuzzelen met beren

Ontwerp je eigen berenpark in dit mooie puzzelspel van 999-games. Zodra je een tekeningetje op je bord hebt bedekt krijg je een nieuw puzzelstukje voor een volgende beurt. Breid je park steeds verder uit en scoor zoveel mogelijk punten.

Aantal spelers: 2-4
Duur: 30 min
Leeftijd: 8+

Istanbul dobbelspelWelkom op de bazaar van Istanbul!

Bereid je voor op een handelsrace! Wees je concurrenten te slim af door als eerste de felbegeerde robijnen te verzamelen! Je assistenten helpen je met het verzamelen van geld en handelswaren. Investeer in betere eigenschappen of bespaar op de kosten voor het kopen van robijnen. Met een beetje geluk en de juiste strategie word jij de winnaar! Gebruik je dobbelstenen om de waardevolle robijnen eerder te bemachtigen dan je tegenstanders!

Aantal spelers: 2-4
Duur: 30 min
Leeftijd: 8+

PerudoLekker bluffen

Een fantastisch blufspel! Iedereen werpt de dobbelstenen en de speler die de laatste keer een dobbelsteen heeft verloren doet een bod. Als de volgende speler dit accepteert, moet hij overbieden. Accepteer je het bod niet, dan tilt iedereen zijn dobbelbeker op en wordt er geteld. Is het juist, dan verliest de speler die het bod niet heeft geaccepteerd een dobbelsteen. Is het onjuist (liggen er te weinig dobbelstenen die zijn geboden), dan verliest de bieder een dobbelsteen. Wie blijft het langste zitten met dobbelstenen?

Aantal spelers: 2-6
Duur: 20 min
Leeftijd 8+